Best Business Friends
De 5 vragen aan...

De 5 vragen aan...

Dilek Saruhan-Yildiz

 

Elke maand vragen we leden het hemd van het lijf en stellen we 5 prangende vragen. Deze maand hebben we het genoegen met...

7 SAB portretten 07 11 18 Dilek WEB

 

1. De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia (BBC) willen graag meer leren over uw bedrijf, over uzelf; kunt u ons iets vertellen over de activiteiten en uw functie?

Ik ben Dilek Saruhan-Yildiz en inmiddels 14 jaar algemeen directeur bij SAB Trading BV. In de afgelopen 14 jaar zijn er veel uitdagingen geweest voor ons bedrijf en inmiddels hebben we 3 verschillende divisies en 2 fabrieken in Turkije.

Divisie 1 is onze satelliettak en beter bekend onder SAB Satellite. Wij handelen in satellietontvangers onder eigen merk SAB, satellietschotels en bevestigingsmaterialen, kabels en verdere toebehoren. De satellietschotels en bevestigingsmaterialen worden in eigen fabriek geproduceerd en wereldwijd verkocht. Grootste klanten zijn internationale operators en de recreatiemarkt.

Divisie 2 is onze security tak en beter bekend als SAB Security. Wij hebben 3 verschillende beveiligingscamera lijnen die van huisgebruik tot aan grootschalige beveiligingsprojecten gebruikt kunnen worden. Hierin kunnen wij onze netwerk van speciale prijzen voorzien en een samenwerking realiseren met een van onze installateurs. Wilt u uw beveiligingscamera’s aanpassen of vervangen? Neem dan gerust contact op!

Divisie 3 is onze onderdelentak voor zwaar commercieel vervoer zoals vrachtwagens, bussen en trailers. In onze tweede fabriek in Konya (Turkije) produceren wij stuur- en suspensie onderdelen welke onder eigen merk BAGEN of onder private label wereldwijd wordt verkocht. Binnen 4 jaar verkopen wij inmiddels aan 7 originele bus- en vrachtwagenmerken. Verder wordt er aftermarket in meer dan 55 landen over 5 continenten verkocht.

Vanuit Nederland werken wij met een team van 10 man en kunnen in meer dan 10 talen communiceren. Wij hebben een trotse team van medewerkers….

 

2. Wat maakt uw bedrijf bijzonder?

In Nederland werken wij met een kleine team die een grote bijdrage hebben geleverd aan de groei van ons bedrijf. Alle collega’s zijn heel enthousiast en denken continu mee over het verder ontwikkelen van producten en diensten. In de markt hebben wij een zeer goede naam vanwege de prijs kwaliteit verhouding van onze producten, de aftersales en de lange serviceduur. Elke klant en elk project wordt met de grootste zorg behandeld.
Ondanks de grote krimp in de satellietbranche, blijft SAB merk een van de grootste merken. 

 

3. Sinds wanneer bent u lid van de BBC, en waarom is uw bedrijf lid geworden?

Ik ben lid van de BBC sinds de oprichting door Sandra van den Ent. Onze eerste factuur is betaald in mei 2013. Sandra kwam via mijn contactpersoon van de ING voor een marketing gesprek bij ons bedrijf. Het uitwisselen van diensten via het netwerk past ook precies bij de BBC.

Wij zijn in beginsel lid geworden omdat wij meer wilden netwerken. Het combineren van het netwerken met een goed doel, sprak mij zeer aan. In de tussentijd zijn we ook aangesloten geweest bij andere netwerk clubs, maar de BBC hebben we nooit opgegeven.

 

4. Naast de belangrijke financiële bijdrage van uw bedrijf via de BBC aan ‘ons Huis’, wat levert de deelname uw bedrijf, uzelf op?

Doordat wij zeer specifieke producten hebben, is er geen directe verkoop opties van onze producten. Wel hebben wij veel lopende zaken dankzij andere leden uit de BBC onder de loep genomen. In samenwerking met andere leden zijn onze verzekeringen inmiddels overgenomen, is er een nieuw pensioen afgesloten, afspraken voor hotelboekingen van internationale bezoeken gemaakt en hebben wij veel inspirerende gesprekken en bezoeken van andere leden gehad. Ook doen wij mee met diverse workshops van andere leden op het gebied van wetgeving, HRM en Social Media. Zodoende kunnen we onszelf verder ontplooien en zijn wij gewaarborgd van kennisupdate. Wij worden door andere leden ook wel eens gebeld als er internationale betrekkingen met Turkije zijn. Vaak gaat het om transport en documentatie.

 

5. Ter afsluiting, wat wilt u graag nog delen met de andere leden?

Naast het harde zakenleven, moeten wij zeker niet het persoonlijke contact uit het oog verliezen. Vaak gaat het ook om gunnen en het is zo mooi dat er in het netwerkclub van de BBC het gunfactor heel hoog staat. Als ik iets nodig heb, kijk ik vaak eerst in ons netwerk of iemand mij kan helpen. Als we dat met zijn allen doen, komen we ook verder met zijn allen!
Samen met deze ondernemers het Huis en Speeldek laten draaien, hoe mooi kan je werk zijn.