Best Business Friends
De 5 vragen aan...

De 5 vragen aan...

Eric van Abbe

Elke maand vragen we leden het hemd van het lijf en stellen we 5 prangende vragen. Deze maand hebben we het genoegen met...

 

Eric van Abbe

 

1. De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia (BBC) willen graag meer leren over uw bedrijf, over uzelf; kunt u ons iets vertellen over de activiteiten en uw functie?

Mijn naam is Eric van Abbe en ik ben eigenaar van drie exploitaties van Historische gebouwen in Rotterdam, Scheveningen en Den Haag, te weten The Hospitality Club, Paviljoen de Witte en Remise Den Haag. Tevens heb ik een Evenementen/Catering bedrijf Pazazz Event Organizers genaamd. Ik beschouw mijzelf als een ervaren manager en consultant in de facilitaire dienstverlening, horeca & evenementen branche. In de afgelopen 25 jaar heb ik succesvol een aantal disciplines leren beheersen binnen deze branches waarvan dienstverlening, sales & en marketingmanagement de voornaamste zijn. Ik ben expert op het gebied van acquisitie, relatie onderhoud, accountmanagement en het verbeteren van bedrijfsprocessen met betrekking tot het runnen van vaste exploitaties in de ‘op maat’ evenementen.

Als ondernemer weet ik wat het is om elke kans te pakken en eindverantwoordelijkheid te dragen. Ik ben mensgericht, heb strategisch inzicht en heb feeling voor politiek gevoelige omgevingen. Mijn collega’s kennen mij als een gedreven, warme persoonlijkheid die bij uitstek oog heeft voor de commerciële en operationele problematiek van werknemers en management. Ik kom met concrete oplossingen en creëer draagvlak. Enthousiasme, vertrouwen, plezier, structuur en resultaten zijn kernwoorden die bij mij horen.

Specialismen: Welbespraakt en geruststellend, creatief, veerkrachtig en vindingrijk, actieve en betrokken teamspeler, innovatie is een noodzaak, onderzoekend, geïnteresseerd en inventief.

 

2. Wat maakt uw bedrijf bijzonder?

Wat willen we zijn?

• Onze organisatie wil marktleider zijn in excellente evenementverzorging in historische panden voor de regio Zuid-Holland.
• Wij zijn een organisatie die op het culinaire vlak altijd zoekt naar ultieme beleving en invulling voor het midden en hoger kader.

Waar geloven we in?

• Eerlijk zijn duurt het langst ten overstaan van alle relaties. In de externe en interne omgeving van het bedrijf is persoonlijke communicatie onze kracht en essentieel. We gaan voor een duurzame lange termijn relatie en er is altijd een mogelijkheid voor een persoonlijk gesprek.
• De medewerkers vormen de spil van het product dat we leveren. Gemotiveerd en gelukkig personeel vormt de kern van onze onderscheidende waarde.
• We gaan tot het uiterste in het realiseren van de wensen van onze opdrachtgevers, binnen de mogelijkheden van ons kunnen.

 

3. Sinds wanneer bent u lid van de BBC, en waarom is uw bedrijf lid geworden?

Wij zijn sinds 2017 lid van de BBC omdat ik het ontzettend belangrijk vind dat wij als bedrijf een bijdrage leveren aan goede doelen. Daarbij gaat het me heel erg aan het hart wat ouders van zieke kinderen moeten doormaken. Ik heb zelf twee gezonde kinderen van 13 en 16 en gelukkig heb ik nooit in de schoenen gestaan van wat ouders meemaken met een ziek kind. Wat ze in het huis voor elkaar boksen is fantastisch, met zoveel vrijwilligers ervoor zorgen dat ouders dicht bij hun zieke kind kunnen zijn, is onbeschrijfelijk. Dat wij als bedrijven ondersteuning kunnen geven aan het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam is een noodzaak. Ik zal dat altijd ondersteunen en promoten. Daarbij hebben wij als lid een heel ander belang dan alleen maar lid zijn van een Netwerkclub. Ik merk dat elk lid zijn verhaal heeft en dat schept een hele andere en veel diepere band.

 

4. Naast de belangrijke financiële bijdrage van uw bedrijf via de BBC aan ‘ons Huis’, wat levert de deelname uw bedrijf, uzelf op?

Omdat ik zelf in de food & beverage branche actief ben, zit er altijd wat in. Elke relatie heeft wel eens wat te vieren, een bedrijfsfeest, een jubileum, een privé feest, een presentatie, een BBC ontbijtje, kortom, door de hechte relatie met de leden levert het mij zeer zeker ook echt iets op. Ik ben heel enthousiast, vooral over de hechte relatie (anders dan bij andere clubs) met de leden van BBC.

 

5. Ter afsluiting, wat wilt u graag nog delen met de andere leden?

Geven loont!!

 

Schermafbeelding 2019 05 08 om 08.19.47

Samen met deze ondernemers het Huis en Speeldek laten draaien, hoe mooi kan je werk zijn.