Best Business Friends
De 5 vragen aan...

De 5 vragen aan...

Ton Kamermans

Elke maand vragen we leden het hemd van het lijf en stellen we 5 prangende vragen. Deze maand hebben we het genoegen met... Ton Kamermans

ton kamermans

1. De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia (BBC) willen graag meer leren over uw bedrijf, over uzelf; kunt u ons iets vertellen over de activiteiten en uw functie?

Ik ben accountant bij Mazars, Senior Manager en ben komende 1 oktober 40 jaar bij Mazars en haar voorganger Paardekooper & Hofman in dienst. In vele functies van de eigen administratie, als assistent in de accountantscontrole, als assistent in de samenstelpraktijk en de laatste 24 jaar als AA Accountant Administratie consulent. Mazars Nederland heeft inmiddels meer dan 1000 medewerkers in Nederland en behoort in Nederland en wereldwijd tot de 10 grootste accountantsorganisaties.

2. Wat maakt uw bedrijf bijzonder?

Het persoonlijke contact tussen alle collega’s, of het een junior assistent is die net in dienst is gekomen, de receptioniste, of de voorzitter van de raad van bestuur, er is altijd aandacht en tijd voor het persoonlijke. Dat probeert Mazars ook naar buiten toe vorm te geven richting cliënten en relaties maar ook naar het maatschappelijk verkeer. Accountants zijn (net als veel andere zakelijke dienstverleners) steeds meer gebonden aan regelgeving die helaas door de complexiteit ook steeds meer noodzakelijk is. We willen echter nog steeds de vertrouwensvrouw of -man zijn die Paardekooper en Mazars altijd heeft willen zijn, binnen de huidige regelgeving. Kwaliteit moet op 1 blijven staan.

3. Sinds wanneer bent u lid van de BBC, en waarom is uw bedrijf lid geworden?

Ik ben zelf lid geworden in 2011 van de BBC in Barendrecht toen deze is opgericht, tot deze per 1 januari 2016 is overgegaan naar Distinto. Inmiddels was ook de BBC in Rotterdam opgericht waar mijn collega Remco Schoonderwoerd vanaf oprichting lid van is geworden. Remco komt echter van buiten Rotterdam en heeft ongeveer 2,5 jaar geleden gevraagd of ik het wilde overnemen, waarop ik ja heb gezegd, Inmiddels wissel ik wel af met mijn collega Arjan van Garderen, en soms gaan we ook samen. Waarom Mazars lid is geworden heeft meerdere redenen. De belangrijkste is dat je MVO niet alleen belangrijk moet vinden als bedrijf, maar er dan ook naar moet handelen, en via de Mazars Foundation mogen werknemers ook 20 uur per jaar aan MVO activiteiten besteden onder werktijd. Mazars is ook de accountant van het Fonds, maar dat staat los van het lidmaatschap van lokale Business Clubs. 

4. Naast de belangrijke financiële bijdrage van uw bedrijf via de BBC aan ‘ons Huis’, wat levert de deelname uw bedrijf, uzelf op?

Dat is het laatste waarom Mazars lid zou worden. Naamsbekendheid is niet meer nodig, was wel even nodig met de wisseling van naam rond 2000, want Paardekooper was zeker in Rotterdam lang bekender dan Mazars – met hoofdkantoor in Parijs in plaats van Rotterdam, alleen toen waren de businessclubs er helaas nog niet.

5. Ter afsluiting, wat wilt u graag nog delen met de andere leden?

Ik heb zelf geen kinderen, veel vrienden en familie leden van ons wel, maar wat ik wel weet, dat als er iets met een kind aan de hand is, dat andere zaken dan ineens veel minder belangrijk worden. Als je dan door ziekte van je kind gebruik gaat maken van een Ronald McDonald Huis, dat je heel blij bent dat die er zijn, met dank aan met name vrijwilligers die het huis draaiende houden, en indirect aan bedrijven, sponsors die dat mogelijk maken. Ik heb het zelf nog te weinig gedaan, introducés meenemen, wel recent Voscon met het 5 jarig jubileum met de Spido, die daarna ook lid zijn geworden.
Er zijn veel bedrijven lid, die de ontbijten niet bezoeken, is geen verplichting, maar laten we proberen meer introducés mee te gaan nemen.

Samen met deze ondernemers het Huis en Speeldek laten draaien, hoe mooi kan je werk zijn.