Best Business Friends
De 5 vragen aan...

De 5 vragen aan...

Kees Weerheim

Elke maand vragen we leden het hemd van het lijf en stellen we 5 prangende vragen. Deze maand hebben we het genoegen met... Kees Weerheim

 kees weerheim

1. De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia (BBC) willen graag meer leren over uw bedrijf, over uzelf; kunt u ons iets vertellen over de activiteiten en uw functie?

Ik ben directeur van BHVNederland Opleidingen en BHVNederland Advies. Beide bedrijven zijn actief in de zakelijke dienstverlening met de focus op de bedrijfsveiligheid. Wettelijk gezien zijn er verplichtingen waar bedrijven aan moeten voldoen, denk hierbij aan de ARBO wet, Bouwbesluit en de wet op de Veiligheidsregio’s. Het grootste doel van de wetgever is het creëren van een veilige werkomgeving voor werknemers en aanwezigen. Bedrijven, verenigingen en stichtingen zien vaak door de bomen het bos niet meer waardoor er niet of onvoldoende is gedaan om te voldoen aan de wet- en regelgeving en er kan bij een calamiteit sprake zijn van nalatigheid met alle gevolgen die daarbij horen. Wij adviseren, trainen en leveren een totaalproduct.

• Adviseren op het gebied van wet- en regelgeving.

• Trainen op het gebied van BHV, EHBO en preventie.

• Leveren diensten en producten als de uitvoering van de risico inventarisatie.

• Evalueren en het opstellen van een ontruimingsplan.

• Vervaardigen van de ontruimingsplattegronden.

• Keuren en leveren van preventiemateriaal als brandblussers, EHBO koffers en AED’s.

2. Wat maakt uw bedrijf bijzonder?

Wij zijn een bedrijf dat werkt vanuit de praktische oplossing. Ons werk is voor 75% maatwerk. Dat maatwerk bouwen we in overleg met een klant. Wij hebben de kennis, maar de klant kent zijn of haar bedrijf waardoor de oplossingen geënt zijn op de praktijk binnen een bedrijf. Doordat wij een totaalpakket bieden hebben wij voor alle facetten de kennis in huis. Wij gaan voor persoonlijk contact, alleen dan kun je een opdrachtgever echt helpen.

3. Sinds wanneer bent u lid van de BBC, en waarom is uw bedrijf lid geworden?

Ik denk dat we inmiddels een jaar of 4 lid zijn, ik zou het niet eens precies weten. Wij zijn lid geworden doordat ik via Sandra van den Ent ben benaderd om eens een ontbijt bij te wonen. Mijn eerste ontbijt was in het huis. Wanneer je daar bent geweest dan kan ik je vertellen dat je om bent. In het huis verblijven mensen zoals jij en ik die meemaken wat zij, jij en ik helemaal niet mee willen maken. Maar je hebt geen keuze, je kind ziek en opgenomen en jij staat machteloos. Door het huis kunnen gezinnen dicht bij elkaar zijn, kunnen ze koken, slapen en spelen zonder uren onderweg te hoeven zijn. Om als ondernemer iets te kunnen doen in geld, maar zeker ook vanuit onze kennis vind ik niet meer dan gewoon.

4. Naast de belangrijke financiële bijdrage van uw bedrijf via de BBC aan ‘ons Huis’, wat levert de deelname uw bedrijf, uzelf op?

Ik leer mensen kennen, ik leer bedrijven kennen. Door de ontbijtjes die maandelijks worden georganiseerd komen wij bij andere bedrijven en zie ik de passie van collega ondernemers voor hun vak. Een ontbijt met een goed gevoel in alle opzichten.

5. Ter afsluiting, wat wilt u graag nog delen met de andere leden?

Ik blijf graag streven naar een lievere wereld, een beetje aandacht voor elkaar en ik hoop dat we dit met deze club kunnen blijven doen voor het huis!

Samen met deze ondernemers het Huis en Speeldek laten draaien, hoe mooi kan je werk zijn.