Best Business Friends
De 5 vragen aan...

De 5 vragen aan...

Balthazar Breems

Elke maand vragen we leden het hemd van het lijf en stellen we 5 prangende vragen. Deze maand hebben we het genoegen met... Balthazar Breems.

 Balthazar Breems

1. De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia (BBC) willen graag meer leren over uw bedrijf, over uzelf; kunt u ons iets vertellen over de activiteiten en uw functie?

15 jaar geleden heb ik samen met Remco Schouten een fusie en overname kantoor opgericht wat is uitgegroeid tot IMAP Netherlands.
IMAP Netherlands is een adviesbureau met veel ervaring in het aan- en verkopen van bedrijven. We zijn nuchtere Nederlanders maar óók onderdeel van een sterk internationaal netwerk. We zijn met name sterk in de “middenmarkt”. Grof gezegd, transacties van 5 tot 250 miljoen, in alle sectoren.
IMAP Netherlands behoort tot de top van Nederlandse adviesbureaus op het gebied van fusies en overnames. Wij hebben 2 kantoren in Nederland: Amsterdam en Rotterdam. Wereldwijd staan we al sinds jaar en dag in de top 10 van beste advieskantoren. IMAP staat synoniem voor onafhankelijk strategisch M&A advies. Wij gaan bij elke transactie te werk zoals we bij onze eigen transactie te werk zouden gaan.

2. Wat maakt uw bedrijf bijzonder?

We doen wat we zeggen en we zeggen wat we doen. Met een handen uit de mouwen mentaliteit werken wij iedere dag met plezier aan het optimaal realiseren van de doelstellingen van onze klanten. Wij spreken dezelfde taal omdat wij zelf ook ondernemers zijn. Dankzij enthousiaste gedreven en integere medewerkers en een uitgebreid netwerk zijn wij succesvol in Nederland en ver daarbuiten. IMAP is actief in 40 landen met ruim 400 professionals.

3. Sinds wanneer bent u lid van de BBC, en waarom is uw bedrijf lid geworden?

Door de bijzondere band die ik met het Sophia kinderziekenhuis heb. Mijn dochter is daar lange tijd is behandeld. Zij is inmiddels 21 en het gaat goed met haar. Vanuit mijn rol in de Adviesraad van het Sophia ben ik betrokken bij het wel en wee van het Kinderziekenhuis. IMAP steunt de Vrienden van het Sophia en met de steun aan het huis via de BBC is het plaatje compleet!

4. Naast de belangrijke financiële bijdrage van uw bedrijf via de BBC aan ‘ons Huis’, wat levert de deelname uw bedrijf, uzelf op?

Het is prachtig om een maatschappelijk doel zoals BBC te mogen en kunnen steunen. Er is zoveel meer naast werk. Veel leden van BBC hebben een speciale band of ervaring met het Sophia en dat maakt dat de onderlinge relaties meer diepgang hebben en krijgen. Mooi!

5. Ter afsluiting, wat wilt u graag nog delen met de andere leden?

Onlangs is mijn achterneefje geopereerd en zijn ouders hebben in één van de Huizen mogen verblijven om dicht bij hun zoontje te kunnen zijn na een intensieve operatie. Je kunt je je bijna niet voorstellen wat de Huizen voor patiënten en de familie betekenen!

Samen met deze ondernemers het Huis en Speeldek laten draaien, hoe mooi kan je werk zijn.