Best Business Friends
De 5 vragen aan...

De 5 vragen aan...

Wilco de Haan

Elke maand vragen we leden het hemd van het lijf en stellen we 5 prangende vragen. Deze maand hebben we het genoegen met...  Wilco de Haan

Wilco de Haan SchoutenZekerheid 2020 klein

1. De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia (BBC) willen graag meer leren over jouw bedrijf, over jezelf; kun je ons iets vertellen over de activiteiten en jouw functie?

Mijn naam is Wilco de Haan en ik ben directeur bij Schouten Zekerheid. Vanuit deze rol ben ik verantwoordelijk voor de aansturing van ons mooie bedrijf. Dagelijks houden wij ons bezig met risicomanagement en employee benefits voor veel bedrijven in Nederland en in het buitenland. Dit doen we met zo’n 180 specialisten vanuit de Schouten Toren bij de Van Brienenoordbrug.

Ik woon in Hellevoetsluis met mijn vrouw Loes en tweeling Taeke en Derek.

2. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?

Onze organisatie zorgt voor echte zekerheid voor iedereen. Voor bedrijven, zodat ze ongestoord door kunnen gaan met ondernemen, voor brancheorganisaties, zodat zij hun aandacht kunnen focussen op het ondersteunen van de brancheleden en voor particulieren. Dit doen we allemaal op de typische Rotterdamse manier; daadkrachtig, no-nonsense en persoonlijk.

3. Sinds wanneer ben je lid van de BBC, en waarom is jouw bedrijf lid geworden?

Wij zijn lid sinds 2014. Destijds zijn we voornamelijk lid geworden omdat we het een mooi initiatief vinden en als organisatie graag ons steentje bijdragen aan het Huis. Een bijkomend voordeel is het zakelijke netwerk met interessante ondernemers uit de regio. Daarnaast heb ik privé een warm gevoel bij het Huis en vind ik het belangrijk om wat terug te doen in onze regio.

4. Naast de belangrijke financiële bijdrage van jouw bedrijf via de BBC aan ‘ons Huis’, wat levert de deelname jouw bedrijf, jezelf op?

Een goed gevoel. We vinden het fijn dat we bij kunnen dragen aan het ontzorgen van de ouders en broertjes en zusjes die noodgedwongen in het Huis moeten verblijven en hen een stukje zekerheid kunnen bieden.

5. Ter afsluiting, wat wilt je graag nog delen met de andere leden?

Ga eens koken voor de gasten van het Ronald McDonald Huis! Een aantal Schouten Zekerheid-collega’s heeft dit verleden jaar gedaan en die hebben het er nog steeds over. Een onwijs mooi en warm initiatief dat meer dan een goed gevoel oplevert.

.

Samen met deze ondernemers het Huis en Speeldek laten draaien, hoe mooi kan je werk zijn.