Best Business Friends
De 5 vragen aan...

De 5 vragen aan...

Sandra de Haan

Elke maand vragen we leden het hemd van het lijf en stellen we 5 prangende vragen. Deze maand hebben we het genoegen met...  Sandra de Haan

Vertelschool Rotterdam Nov18 ArjenHooij 10055

1. De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia (BBC) willen graag meer leren over jouw bedrijf, over jezelf; kun je ons iets vertellen over de activiteiten en jouw functie?

Ik heb de Vertelschool Rotterdam opgericht. Ik ben daar de eigenaar van en één van de trainers. De Vertelschool is een trainingsbureau die teams/organisaties helpt om in eigen woorden over te brengen waarom ze hun werk belangrijk vinden en wat ze ermee willen bereiken.
De aanleiding om ons daarvoor in te schakelen is een bijvoorbeeld een reorganisatie, fusie of nieuwe corporate story. We komen ook kwispelend opdraven als leidinggevenden een nieuwe missie/visie willen formuleren waarbij alle betrokkenen een stem hebben.
We zijn geslaagd met onze training als de deelnemers met gemak over hun werk kunnen vertellen, op een persoonlijke aansprekende manier en op de situatie en het publiek aangepast. Onze ervaring is dat als je heel goed doordrongen bent van waar je het voor doet, het verhaal en de boodschap altijd overkomt.

2. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?

Ik hoor vaak over de speelsheid die we meebrengen. Het trainingsprogramma dat ik heb ontwikkeld vraagt de deelnemers om een boekje open te doen over de momenten in hun werk waar ze trots op zijn. Dan gaat het niet over cijfers en targets, maar om het helpen van anderen. Die voorbeelden zijn zo gaaf om te horen. Collega’s worden instant trots op elkaar, zichzelf en hun werk. Heel tof om dat iedere keer weer te zien gebeuren.
Die speelse energie zie je terug in het team van trainers. Enthousiastelingen die stralen bij goede verhalen.

3. Sinds wanneer ben je lid van de BBC, en waarom is jouw bedrijf lid geworden?

We zijn nu anderhalf jaar lid, omdat ik verknocht was vanaf het begin dat ik de club heb ontmoet. Wat een warmte en interesse bij iedereen. Ik hou ervan dat we bij elkaar op de koffie kunnen komen om elkaar te leren kennen, elkaar opzoeken bij de ontbijtjes en af en toe de mouwen opstropen om het Huis te helpen met ieders unieke talent.

4. Naast de belangrijke financiële bijdrage van jouw bedrijf via de BBC aan ‘ons Huis’, wat levert de deelname jouw bedrijf, jezelf op?

De contacten zijn heel waardevol voor mij. Het ontdekken en onderhouden van een (warm!) netwerk helpt mij als ondernemer. Door het kijken in elkaars keuken leer ik diverse manieren van een bedrijf voeren. En ik word af en toe benaderd voor een leuke opdracht.

5. Ter afsluiting, wat wilt je graag nog delen met de andere leden?

Dank voor de openheid en het enthousiasme waarmee jullie mij ontvangen hebben vorig jaar (ik heb velen van jullie toen telefonisch gesproken). Keep in touch. Met mij, met elkaar en het Huis. Daar worden we allemaal sterker van. Laat je zien en horen!

.

Samen met deze ondernemers het Huis en Speeldek laten draaien, hoe mooi kan je werk zijn.