Best Business Friends
De 5 vragen aan...

De 5 vragen aan...

Dennis van der Meule

Elke maand vragen we leden het hemd van het lijf en stellen we 5 prangende vragen. Deze maand hebben we het genoegen met...  Dennis van der Meule.

Dennis Das buro

1. De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia (BBC) willen graag meer leren over jouw bedrijf, over jezelf; kun je ons iets vertellen over de activiteiten en jouw functie?

Mijn naam is Dennis van der Meule. Ik ben 45 jaar en woon met mijn vrouw en twee kinderen (9 en 12) in Schiebroek. Samen met mijn beste vriend Hans de Ruiter heb ik een Branding agency op de Witte de Withstraat in Rotterdam genaamd: Das Buro. Hier werken we met een creatief team van ongeveer 12 mensen aan het ontwikkelen van (inter)nationale en lokale merken in de commerciële en culturele sector. We ontwikkelen merkstrategie, merkidentiteit (verbaal en visueel) en merkactivatie (marketing, (interne) communicatie, reclame).

2. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?

Er zijn heel veel dingen bijzonder aan Das Buro. Te beginnen met de naam  Wat bijzonder is denk ik dat we werken voor grote opdrachtgevers (VTTI, Disney, FOX, Ketel1, Luxor, etc) met een relatief klein bureau. We hebben de keuze om te werken voor klanten die we vinden passen bij onze kijk op het leven. Dat maakt het iedere dag leuk om er energie in te stoppen. Daarnaast is het bijzonder dat we veel disciplines in huis hebben en dat tussen deze disciplines overlap bestaat (strategie, concept, design, marketing, interne bedrijfscultuur) waardoor er weinig ruis ontstaat bij het ontwikkelen van een merk.

3. Sinds wanneer ben je lid van de BBC, en waarom is jouw bedrijf lid geworden?

Ik ben lid sinds februari. Mijn vrouw werkt in het Erasmus MC en ik voel me heel erg verbonden met het Sophia Kinderziekenhuis en het Ronald McDonald huis.

4. Naast de belangrijke financiële bijdrage van jouw bedrijf via de BBC aan ‘ons Huis’, wat levert de deelname jouw bedrijf, jezelf op?

Dat kan ik nu nog niet zeggen natuurlijk. Ik hoop nieuwe contacten. Dat ik mensen leer kennen die hetzelfde in het leven staan. En van daaruit nieuwe opdrachtgevers die passen bij Das Buro.

5. Ter afsluiting, wat wilt je graag nog delen met de andere leden?

Beste andere leden, met veel plezier word ik actief onderdeel van jullie club. Ik ben een Zeeuw van oorsprong, wat nuchter en op de achtergrond van nature. Maar zeer toegankelijk, geïnteresseerd en empathisch. Spreek me dus vooral aan. Naast discussiëren over design, marketing en merken vind ik het ook leuk om te praten over hardlopen of bordspellen, mijn hobby’s. Ik kijk er naar uit om ieder van jullie en jullie bedrijven beter te leren kennen. Voor een eerste kennismaking met mijn bedrijf kijk je even op dasburo.nl.

.

Samen met deze ondernemers het Huis en Speeldek laten draaien, hoe mooi kan je werk zijn.