Best Business Friends
De 5 vragen aan...

De 5 vragen aan...

Yvonne Spijkers

Elke maand vragen we leden het hemd van het lijf en stellen we 5 prangende vragen. Deze maand hebben we het genoegen met...  Yvonne Spijkers, gemeente Rotterdam.

yvonne BBC

1. De leden van de Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia (BBC) willen graag meer leren over jouw bedrijf, over jezelf; kun je ons iets vertellen over de activiteiten en jouw functie?

Ik werk bij de gemeente Rotterdam als accountmanager MKB/ adviseur B&W.  Als accountmanager maak ik bedrijven en instellingen wegwijs in Rotterdam en help bij praktische en strategische vragen. Dit doe ik met een heel team van collega’s. We binden Rotterdamse ondernemers aan de stad en heten nieuwe bedrijven warm welkom.

2. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?

De gemeente is belangrijk voor de groei en bloei en leefbaarheid van onze mooie stad. Door corona is er veel veranderd en hebben veel ondernemers het heel moeilijk. We werken hard om de economie te herstellen. Dat kunnen we als gemeente niet alleen maar daar hebben we ondernemers ook heel hard bij nodig.

3. Sinds wanneer ben je lid van de BBC, en waarom is jouw bedrijf lid geworden?

Ongeveer 8 jaar geleden toen ons team accountmanagers net was opgericht kwamen we via een account van ons in contact met het Ronald McDonald Huis. Er was een probleem met de vergunning van het Speeldek. Dat hebben we kunnen oplossen en zijn toen gelijk ook lid geworden van de BBC.

4. Naast de belangrijke financiële bijdrage van jouw bedrijf via de BBC aan ‘ons Huis’, wat levert de deelname jouw bedrijf, jezelf op?

Wij vinden het mooi om door ons lidmaatschap een financiële bijdrage aan ‘het huis’ te kunnen leveren. Voor ons team van accountmanagers is het belangrijk om in contact te zijn met mooie Rotterdamse bedrijven, zodat we voor hen een ingang bij de gemeente kunnen zijn. Daarnaast levert het ons ook weer nieuwe contacten op en krijgen we input over het ondernemersklimaat in Rotterdam.

5. Ter afsluiting, wat wilt je graag nog delen met de andere leden?

Met ons team hebben we 2 maal gekookt voor de gasten van ‘het huis’. Een mooie en dankbare ervaring. Het bedenken van het menu, zelf inkopen doen, het koken en het serveren voor 60 gasten was een geweldige team activiteit die ik iedereen kan aanraden.

.

Samen met deze ondernemers het Huis en Speeldek laten draaien, hoe mooi kan je werk zijn.