Business Breakfastclub
Terugblik op ontbijt bij BHVNederland/SmartVisie

Terugblik op ontbijt bij BHVNederland/SmartVisie

Op donderdag 26 september jl. verwelkomden Jacco Scheer, Smart Visie, en Kees Weerheim, BHVNederland, de leden van Business Breakfastclub Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam bij Rode Kruis Nieuwe Waterweg Noord voor een bijzondere ontbijtbijeenkomst.
 
Dat beide partijen veiligheid hoog in het vaandel hebben staan, en dat graag wilden overdragen aan de aanwezigen, was duidelijk!

Jacco Scheer, van Smart Visie, van beroep accountant, en jarenlang gediend bij de vrijwillige brandweer, heeft Kees Weerheim ook bij de brandweer leren kennen. Tevens is Jacco districstbestuurder bij het Rode Kruis geweest; de beide heren hebben hierdoor een nauwe samenwerking gekregen.
Om de leden kennis te laten nemen met het werk van Het Rode Kruis, dat ook dichtbij huis, met 900 vrijwilligers wordt ingezet, is het idee ontstaan om gezamenlijk de leden van de BBC te ontvangen. En het Rode Kruis doet meer: noodhulp bij grote incidenten, ontruimingen, braderieën, evenementen zoals het CHIO Rotterdam, de Rotterdam Marathon en het verzorgen van EHBO cursussen worden door hen verzorgd.
 
Kees Weerheim vulde daarbij aan dat BHVNederland ‘leert mensen levens redden’. En bewustwording te creëren waardóór je in nood kunt komen, in bedrijfs- of prive situatie.
Door snel handelen, heb je immers 60% meer kans op overleven. De missie van BHVNederland is dan ook om iedere Nederlander om kennis te laten maken met reanimeren.
 
Natasja Jongenotter, Manager Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, vertelde het aangrijpende verhaal van haar collega Leonie, die tijdens haar vakantie in Kroatië onlangs te vroeg beviel van haar kindje, Gigi. De noodzaak van de Ronald McDonald Huizen bleek nu eens te meer duidelijk. Met moeder en kind gaat het overigens goed!
Ook blikte Natasja vooruit op de Show Dave’s Wintervariété, van de vrienden van het Huis Dave van der Wal en David Severins, eind december in het Museumpark.
 
Karin van Elten stelde een aantal nieuwe leden voor: Katja Hehenkamp (Odens Uitvaartverzorging), Thea Bodenhorst (Eat & Ease), Yussuf Abdi (Abdi Juristen), Sven Theunissen (Euromast) en Ruben Kalkman (RJ Entertainment).
En Karin blikte vooruit op de overhandiging van de jaarlijkse cheque, een opbrengst van €65.314,- (1.088 nachtzoenen)
 
Tijdens het netwerkontbijt kregen de aanwezigen ook de mogelijkheid voor een korte introductie ‘Kennis maken met reanimeren’, verzorgd door Bianca, fulltime instructeur bij BHVNederland.
 
Het was een leerzame en succesvolle ochtend, waar men nog lang bleef napraten om te netwerken en kennis te maken.

Gelukkig hebben we de foto's nog!

Fotografie: Mirjam Lems 

Ik ben niet zo'n ochtendmens maar voor de ontbijtjes van de BBC sta ik met alle liefde vroeg op.